Tapwaterboiler, buffervat voor tapwater en reinigingswater

Indien men schoon tapwater wenst op te slaan, heeft men voor een tapwaterboiler vaak een RVS versie nodig.

Bij een verzinkte buffertank kunnen bij temperaturen boven de 40°C namelijk zinkdeeltjes los laten en een tapwaterboiler voorzien van emaille heeft veelal een korte levensduur. Er is keuze uit enkele soorten Roest vrij Staal, gebruik van de goedkoopste RVS versie is uitsluitend mogelijk bij kleine buffervaten tot 500 liter.

Opties van systemen

Een RVS tapwaterboiler of buffervat is eventueel naar wens te voorzien van interne spiralen. Mogelijk zijn een voedingsspiraal voor aansluiting op een warmtepomp, een solar spiraal voor warmte via zonne-collectoren, één of meer elektrische elementen voor bij-verwarming via zonne-panelen of een hot gas spiraal voor warmte terugwinning uit koelingen. Uiteraard zijn combinaties van voorgaande mogelijk.

Er zijn situaties waarvoor voormelde RVS tanks de enige oplossing zijn. Een alternatief kan zijn; werken met standaard stalen black steel buffervaten met een gesloten systeem, voorzien van speciale gevinde koperen tapwaterspiralen. Deze zorgen voor een extra goede warmteoverdracht (capaciteit tot 240 ltr/minuut). Ook hier zijn andere extra spiralen te installeren ter voeding. Een warmtepomp kan rechtstreeks aangesloten worden.

Mede door onze optimale isolatie ontstaat er in de tapwaterboiler opslag van warmte in lagen. Door eventuele installatie van geleidingspijpen wordt de stroming extra gestuurd. Gevolg is minder menging van temperaturen, meer energiebesparing en sneller heet water ter beschikking.

 

Voordelen tapwaterboiler voor tapwater en reinigingswater:

  • Uitvoering eventueel met interne spiralen (waardoor geen warmteverlies) werkt efficiënter en zorgt voor extra energiebesparing.
  • Betreft één van de best geïsoleerde uitvoeringen op de markt, warmteverlies +- 1,1-1,9°C per etmaal ten opzichte van +- 12°C bij vele andere merken. Isolatie betreft naadloos gespoten PUR isolatie, voorzien van een gesloten cel. Hierdoor meer energiebesparing en een perfecte lagering van temperaturen.
  • Gebruik van speciaal gevinde spiralen, waardoor een betere warmteoverdracht.
  • Bij een black steel versie met een gesloten systeem vaak geen tapwaterboiler van 4 bar of hoger nodig (interne warmtewisselaars zijn uitgevoerd in minimaal 10 bar).
  • Combinaties van diverse systemen mogelijk op één tank (warmtepomp, solar, houtboiler e.d.).

Zie voor meer info de overige Voordelen en Meerwaarde!

 

Toepasbare opties:

  • Elektrische weerstanden voor bij-verwarming of als back-up, ook mogelijk in RVS vaten.
  • Plaatsing bufferplaat om in bovenste compartiment (sneller) hogere temperaturen te realiseren, waardoor eerder heet tapwater ter beschikking.
  • Hotgas coils: interne spiralen om vrijkomende warmte van koelcompressoren rechtstreeks door de boiler te voeren met hogere temperaturen als resultaat.
  • Plaatsing van dubbelwandige warmtewisselaars

 

 

 

Menu