Koudeopslag – buffervat voor koeling

Project 7 of 13

Maatwerk

Tanks voor koudeopslag worden veelal op maat gemaakt voor onze klanten, afhankelijk van de functionele toepassing. Leverbaar van 3 tot 10 bar, capaciteit buffervat 100 tot 10.000 liter.

Voor elke uitdaging een oplossing!

Koudeopslag kan onder andere worden gebruikt voor wko systemen of productieprocessen ter afkoeling, variërend van -200 tot +18°C. Zie ook airco- en koelsystemen.
Afhankelijk van de te bufferen temperaturen kunnen deze tanks worden gefabriceerd in: staal voorzien van speciale coating tegen condensatie, verzonken versies, alsmede in meerdere RVS uitvoeringen, waaronder hoogwaardige roestvrij staal (AISI 316). Ook de isolatie kan variëren van naadloos gespoten polyurethaan tot dampdichte versies, de laatste eventueel aangebracht in meerdere lagen. Verder zijn deze koeltanks standaard voorzien van geleidingsbuizen.

Diverse benodigde zaken zoals extra aansluitingen en een bufferplaat voor extra lagering en meer stabiliteit in de opslagtank kunnen worden geleverd.

Koudeopslag buffervat voor koeling veelal met bufferplaat

Wij adviseren meestal de toepassing van een bufferplaat in het midden van de koeltank. Deze scheidingsplaat is voorzien van gaten en zorgt voor minder stroming/mix van temperaturen. Hierdoor zal de compressor minder en stabieler draaien.

Akvaterm fabriceert vaten voor de meest uitdagende verwarmings- of koeloplossingen, ongebruikelijke omstandigheden of uw speciale wensen. Ook drukvaten bijvoorbeeld als egalisatietanks kunnen worden geleverd. Kortom betreft het warmteopslag of koudeopslag, buffervat voor koeling of warmteterugwinning, vraag vrijblijvend info.

Menu