Buffervat voor warmtepomp

Project 4 of 14

Buffervat voor warmtepomp systemen

Een buffervat voor warmtepomp aansluiting is verkrijgbaar als simpele basic buffertank of naar wens te voorzien van extra efficiënte toevoegingen (AKVA PRO; zie onder). Leverbaar in Black steel of RVS uitvoering met zij-aansluitingen, capaciteit: 300-10.000 liter. Tevens standaard in 50, 100 of 200 liter RVS versie met boven aansluitingen.

Meestal met 4 stuks hoofdaansluitingen en bijvoorbeeld één of meerdere aansluitingen voor elektrische verwarmingselementen. Isolatie (v.a. 300l): hoogwaardige 100mm naadloos gespoten PUR, voorzien van een gesloten cel-structuur (warmteverlies: ca. 1,0 – 1,9°C per etmaal bij opslag van 60-70°C).

Standaard bruikbaar als buffervat voor warmtepompen of als extra opslagtank ter aanvulling op andere hybride vaten.

Wij leveren zowel standaard als op maat gemaakte buffervaten (AKVA PRO)!

Een buffervat voor warmtepomp aansluiting is tevens leverbaar als AKVA PRO uitvoering, geheel naar wens gemaakt. Uitgevoerd met binnendraads- of flensaansluitingen (DN50 – DN300), aantal en locaties in overleg.

Met geleidingsbuizen (sturing flow) en eventuele scheidingsplaten bij grote systemen, ter voorkoming dat de input bovenin te snel wordt afgezogen richting retour/output onderin het vat. Hiermee wordt snelle menging van temperaturen voorkomen, welke de temperatuur-lagering in het vat zou kunnen aantasten. Kortom om zodoende meer rust en stabiliteit in het buffervat te brengen.

Ook speciale afmetingen van vaten zijn mogelijk.

Een vergelijkbare buffertank, voorzien van tapwaterspiralen en/of bijvoorbeeld een warmtewisselaar voor zonne-energie is eveneens leverbaar. Het betreft dan een uitvoering als special tank of het type AKVA GEO of AKVA Solar.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies op maat!

buffervat-voor-warmtepomp-500l

Buffervat voor warmtepomp 500l met flenzen

 

 

 

Menu