Buffervat voor koeling – koudeopslag

Project 8 of 14

Maatwerk

Een buffervat voor koeling wordt veelal op maat gemaakt voor onze klanten, afhankelijk van de functionele toepassing. Leverbaar van 3 tot 10 bar, capaciteit buffervat 100 tot 10.000 liter.

Voor elke uitdaging een oplossing!

Koudeopslag kan onder andere worden gebruikt voor wko systemen of productieprocessen ter afkoeling, variërend van -200 tot +18°C. Zie ook airco- en koelsystemen.
Afhankelijk van de te bufferen temperaturen kan een buffervat voor koeling worden gefabriceerd in: staal voorzien van speciale coating tegen condensatie, verzonken versies, alsmede in meerdere RVS uitvoeringen. Ook de isolatie kan variëren van naadloos gespoten PUR voorzien van een gesloten cel, tot geheel dampdichte versies. De laatste eventueel aangebracht in meerdere lagen. Verder zijn deze koeltanks vaak voorzien van geleidingsbuizen (sturing flow).

Zaken zoals extra grote flens aansluitingen en een scheidingsplaat voor een nog efficiëntere lagering van temperaturen, kunnen worden geleverd.

Buffervat voor koeling veelal met buffer(scheidings)plaat

Wij adviseren meestal de toepassing van een scheidingsplaat in het midden van de koeltank. Deze scheidingsplaat is voorzien van gaten en zorgt voor minder stroming/mix van temperaturen. Ook wordt bij grotere systemen zo voorkomen dat de input weer te snel overgaat naar de output van het vat. De compressor zal hierdoor minder en stabieler draaien.

Akvaterm fabriceert vaten voor de meest uitdagende verwarmings- of koelsystemen, ongebruikelijke omstandigheden of uw speciale wensen. Kortom betreft het warmteopslag of koudeopslag, een buffervat voor koeling of warmteterugwinning, vraag vrijblijvend info.

Menu