Buffertank AKVA Standaard 300-10.000 liter, kwaliteit uit Finland.

Project 14 of 14

Onze basis buffertank, tevens op maat geheel naar wens uit te breiden

Een buffertank type AKVA wordt standaard geleverd met een capaciteit van 300 tot 5000 liter, waarbij diverse opties mogelijk zijn. Wenst u deze tank in een grotere uitvoering, dan kan deze eveneens als special tank tot 10.000 liter worden geleverd.

Standaard uitvoering

Deze buffertank is standaard voorzien van 2 mangaten voor plaatsing van warmtewisselaars. Bovenin eventueel geleverd met een tapwaterspiraal voor topverwarming, een voorverwarmingsspiraal voor tapwater of een warmtewisselaar voor zonne-energie kan worden geplaatst in het onderste deel. Verder uitgevoerd met diverse aansluitmogelijkheden (zie onder).

De juiste gelaagdheid van warmte

De ingebouwde geleidingsbuizen en de optimale isolatie verzekeren de juiste gelaagdheid van de warmte. Een extra scheidingsplaat kan worden geïnstalleerd zodat er met twee afzonderlijke temperaturen in één buffertank gewerkt kan worden.

Structurele druk

Een AKVA buffertank is leverbaar met als basis een structurele druk van 3 bar, vaak echter uitgevoerd in 4, 6 of 10 bar.

Maatwerk

Afneembare zijpanelen zijn optioneel voor transport door nauwe doorgangen. Dit type tank kan echter ook dienen als basis voor een special tank op maat, geheel naar uw wensen geproduceerd.

Kwalitatief hoogwaardig product

Deze buffertank is geïsoleerd met 100 mm naadloos gespoten polyurethaan, voorzien van een gesloten cel-structuur en afgezet met een gegalvaniseerde staalplaat. Hierdoor ontstaat er een minimaal warmteverlies (+- 1,0 -1,9°C per etmaal bij opslag van +- 60-70°C).

 

1. Mangat (2 stuks) 200mm
2. Tankaansluiting (input-output) + geleidingsbuis 2″
3. Afvoer 1 “
4. Aansluiting (metingen-4 stuks) 1/2 “
5. Aansluiting (input-output) + geleidingsbuis 2″
6. Aansluiting voor elektrische weerstanden (2-4 stuks) 2 “
7. Warm tapwaterspiraal, gevind koper.                            Structurele druk 3/4 “,
10 bar
8. Ontluchting 1 “
9. PUR Isolatie (gesloten cel) 100mm
10. Gecoate gegalvaniseerde mantel
11. Tank: standaard maximale structurele druk
maximale temperatuur
3 bar
+110°C

Menu