Buffer tanks voor houtboilers of pelletkachels incl. tapwatervoorziening

Project 5 of 14

Buffer tanks voor houtgestookte of pelletgestookte boilers, AKVA NERO

Betreffende buffer tanks zijn standaard voorzien van hoogwaardige 100mm naadloos gespoten Polyurethaan isolatie, voorzien van een gesloten cel-structuur. Dit resulteert in zeer weinig warmteverlies (+-1,0-1,9°C per 24 uur). Ze zijn speciaal ontworpen ter verhoging van de energie efficiency.

Verder zijn deze buffervaten uitgerust met een krachtige LK MAX tapwaterspiraal voor heet water voorziening. Betreffende spiraal wordt vaak voor particulier gebruik gehanteerd en aangebracht over de gehele lengte van het buffervat.

Voor zakelijke toepassingen zijn grotere capaciteiten een optie; buffervaten tot 10.000 liter en tapwaterspiralen tot 240 l/min. Er bestaat ook een mogelijkheid om in één tank met 2 stuks tapwater warmtewisselaars te werken (1x voorverwarming onderin en 1x topverwarming bovenin), hierdoor realiseert u hoge temperaturen en heeft u eerder heet water ter beschikking.

In het vat kunnen naar wens tevens elektrische weerstanden worden geïnstalleerd, interessant als u bijvoorbeeld ook zonnepanelen ter beschikking heeft.

Wij leveren zowel standaard als op maat gemaakte buffer tanks!

Ook leverbaar als AKVA NERO Solar!

Deze buffer tanks zijn tevens verkrijgbaar met een warmtewisselaar voor zonne-collectoren, ter realisering van optimaal zonne-energie gebruik. Voor de werking van onze Solar of SolarPlus opties, zie zonne-energie.

Verdere info vindt u onder Toepassingen: Houtkachel & Biomassasystemen

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies op maat!

 

Menu