Buffervaten Voordelen en Meerwaarde

DBQ levert hoogwaardige kwaliteit buffervaten voor diverse toepassingen. Wij bieden een ruim assortiment buffertanks voor warmte- en koudeopslag van het merk Akvaterm-buffervaten  Voordelen: deze producten kenmerken zich onder andere door een uniek systeem en zeer goede isolatie. Indien gewenst op maat voor u gemaakt.

Voordelen:

Akvaterm buffervaten staan internationaal bekend als één van de best geïsoleerde tanks op de markt. Dankzij hoge kwaliteit (100-150mm) naadloos gespoten polyurethaan isolatie, voorzien van een gesloten cel-structuur, ligt het warmte verlies beduidend lager ten opzichte van vele andere buffervaten. Het warmteverlies is +/- 1,1-1,9°C per etmaal, resulterende in extra energiebesparing, wat bij een buffervat van 2000 liter op jaarbasis al vlug +/- 4500kW besparing oplevert. Deze tanks zijn bij ruimtegebrek dan ook eventueel buiten te plaatsen.

Toegevoegde waarde

De toegevoegde waarde van hoogwaardige isolatie betreft een perfecte lagering. Warmte opslag van temperaturen in lagen, waardoor sneller warm water ter beschikking, ook al is de tank niet geheel op temperatuur. Toelichting: een slecht geïsoleerde tank vernietigt lagering in een kort tijdsbestek. Onze tanks voorkomen dat koudere temperaturen nabij de buitenzijde omlaag zakken en er een mix van temperaturen ontstaat met de warmte uit het centrale deel, welke juist stijgt!

Warmteopslag – combinaties

Onze tanks bieden de mogelijkheid om in één buffervat met meerdere temperaturen te werken. Bijvoorbeeld voor zowel ruimteverwarming als tapwatervoorziening, waardoor een aparte boiler of vergelijkbare apparatuur niet meer nodig is. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van speciaal gevormde gevinde spiralen, waardoor er een veel betere warmte  overdracht plaats vindt. Hierdoor (indien gewenst) ieder moment vers tapwater met minder risico op legionella besmetting.

Deze buffervaten zijn tevens bijzonder geschikt voor combinaties van systemen in hetzelfde vat. Voorbeeld: warmteterugwinning uit koelingen gecombineerd met zonne-energie, een houtboiler en/of elektrische weerstanden. Zie voor een gedetailleerd overzicht ook het menu “Toepassingen”.

Terugverdientijd

Een Akvaterm all-in-one tank zorgt voor lage installatiekosten, minder benodigde plaatsingsruimte en veel minder warmteverlies. Gezien de totale investering, gebruikskosten, afschrijving en besparing zorgt dit systeem voor een betere terugverdientijd.

Er is veelal ook een besparing mogelijk op de investering. Bijvoorbeeld bij een warmtepomp of koeling een kleinere compressor nodig.

Buffervaten Voordelen betreffende de apparatuur: u realiseert ook vaak een langere levensduur van de installatie, bijvoorbeeld in verband met het minder vaak inschakelen ervan. Besparing door het weghalen van pieken bij compressie.

Specialisatie, Maatwerk & Kwaliteit

Leverbaar zijn diverse warmtewisselaars binnen in de tank, o.a. hot gas coils (om hete gassen uit koeling intern door de tank te voeren), solar- of dubbelwandige spiralen, elektrische weerstanden en speciaal gevinde tapwaterspiralen. Resultaat: weinig tot geen warmteverlies.

Om zo goed mogelijk in uw behoeften te voorzien kunnen buffervaten geheel naar wens worden gemaakt. Een geïsoleerd buffervat van 100 tot 10.000 liter, uitvoering onder andere mogelijk in staal, diversen soorten RVS en speciale afmetingen voor nauwe of lage ruimtes.

Onze buffertanks hebben een lange levensduur (vaak meer dan 20 jr constant in gebruik).

Akvaterm buffervaten voldoen aan de EU richtlijnen voor drukvaten, KIWA gecertificeerd volgens ISO kwaliteitseisen: ISO 3834-2 + ISO 9001 en ISO 14001).

Warmte Koude Opslag

Buffervaten Voordelen Akvaterm, Kwaliteit uit Finland

 

Menu